Novinky

22.03.2016 07:25

Maillardova reakce

Charakteristická chuť a vůně pečeného grilovaného masa. Co za tím stojí? Mezi ty nejlepší věci, které se nám na grilování líbí, patří kromě posezení s přáteli a vaření venku především  charakteristická chuť a vůně pečeného masa. Tuto  nezaměnitelnou chuť a vůni má nasvědomí reakce, která...

Celý článek

—————

20.03.2016 13:05

Lepší než marináda

Existuje něco lepšího nežli marináda? Vše o marinádě jsme si řekli v článku Marináda - mýty a fakta Existuje, ale něco lepšího nežli marináda? Jak je to tedy doopravdy? Jeden z nejefektivnější způsobů ochucení masa uvnitř je injektáž. Další možností jsou suché marinády o které jsme psali už v...

Celý článek

—————

19.03.2016 10:48

Marináda - mýty a fakta

„Ty hovězí stejky mám už tři dny naložený!“ ... to je věta, která mi při příchodu na grilovačku opravdu dokáže zkazit náladu ... Většina příznivců grilování velmi často a s oblibou noří maso (nebo i ostatní typy pokrmů), před jeho položením na gril, do marinády. Přitom marináda jako taková, je...

Celý článek

—————

28.10.2015 14:13

Mýtus o píchání do masa a ztrátě šťávy při grilování

Myslíte si, že pokud budete píchat do masa během grilování, že se připravíte o všechnu vodu a maso nebude šťavnaté? Tohle tvrzení zní dokonce z úst Zdenka P. v pořadu Šéf na grilu. Nic proti Zdenkovi, nicméně to co říká a s ním všichni ostatní, není úplně zas tak pravda a není potřeba dělat z...

Celý článek

—————

23.03.2015 13:50

Iideální a bezpečná teplota grilovaného masa

Řidič bez řidičáku, pilot bez licence nebo kapitán lodi bez znalostí? Sbírání a konzumace hub bez vzdělání? A co třeba grilování bez znalostí ...         Proč vlastně maso ohříváme, pečeme, vaříme nebo grilujeme? Člověk se jako jeden z mála obyvatel této planety živí...

Celý článek

—————

23.03.2015 13:49

Teplota a procesy v mase při grilování

Co se děje s masem při různých teplotách? Které procesy a teplotní hranice je dobré znát? Tím, jak dochází ke zvýšení vnitřní teploty masa, spouští se zároveň celá řada chemických a fyzikálních reakcí. Grilováním masa se nemění pouze jeho barva, ale vlivem tepla dochází k přeměně molekulární...

Celý článek

—————


Kontakt

Grilakademie