Techniky

25.03.2016 15:09

Hoření dřeva, uhlí, briket, plynu a jejich vliv na výslednou chuť

Průběh hoření a jeho vliv na grilovaný pokrm. Pojďme se na tohle téma podívat podrobněji, abychom pochopili to podstatné. Drtivá většina grilů a smoukerů, které jsou v současnosti na našem trhu používají k produkci tepla dřevěné uhlí, brikety z dřevěného uhlí nebo zemní plyn (PB). Trochu stranou...

Celý článek

—————

19.03.2016 11:57

Termodynamika grilování a vaření

Termodynamika grilování aneb šíření tepla v mase Můžete si koupit nejdražší gril, nejdražší maso a bbq omáčky. Pak se rozhodnete maso ugrilovat a sníst. Výsledek bude přímo úměrný vašim grilovacím dovednostem a znalostem. Je to úplně stejné, jako když sednete do auta a vyrazíte na výlet. Když...

Celý článek

—————

29.10.2015 18:52

Přehled grilů, smoukerů, zahradních kuchyní – co a jak?

Jak se v těch všech grilech na trhu vůbec vyznat? Existuje vůbec nějaká přehledná encyklopedie typů grilů a jejich využití. No já osobně nikde nic takového nenašel. Jen pro představu na největší evropské výstavě grilů v německém Kolínu nad Rýnem se každoročně prezentuje na 50 různých světových...

Celý článek

—————

29.10.2015 16:32

Když si přivezete domů nový gril

V okamžiku, kdy jste si splnily svůj sen zakoupením nového grilu, nastává jeden ze zásadních momentů... :-) Jak praví text známé písničky z pohádky Princové jsou na draka - Je statisticky dokázáno - že pokud se vám první tři grilovačky nezdaří podle vašich představ – na gril a grilování...

Celý článek

—————

29.10.2015 08:48

Dvouzónové grilování - klíč k jednoduchému grilování a šťavnatosti pokrmů

Jak jednoduše grilovat? Naučte se základní techniku na které můžete bezproblémově ugrilovat 100 % pokrmů. Nejdříve si ukážeme, jak lehce vytvořit ve grilu tak zvanou Dvouzónu. Jak už sám název napovídá jedná se o dvě různé zóny vzduchu s rozdílnou teplotou, které se mezi sebou prolínají. Jedním...

Celý článek

—————

29.10.2015 08:47

Význam digitálního teploměru při grilování

Jak jste se mohli dovědět v kapitole Teplota a procesy v mase při grilování v sekci Masověda, je teplota nejdůležitějším fyzikálním faktorem ovlivňujícím zdárný výsledek grilování. Je fér, že tento fyzikální zákon platí na celé zeměkouli a je i přes rozličné způsoby a techniky grilování všude...

Celý článek

—————

29.10.2015 08:44

Grilovací rošty - jaký je nejvhodnější?

Opravdu má smysl zabývat se věcí, jako je grilovací rošt? Není snad jedno jaký má tvar nebo z jakého materiálu je vyroben? Pojďme se teď na rošty podívat trohu podrobněji. Jak jsme se dozvěděli ve článku Termodynamika grilování, vlivem vystavení teplotě se maso v grilu zahřívá a peče. Jednoduchý...

Celý článek

—————


Kontakt

Grilakademie