Techniky
25.03.2016 15:09
Hoření dřeva, uhlí, briket, plynu a jejich vliv na výslednou chuť
Průběh hoření a jeho vliv na grilovaný pokrm.
Pojďme se na tohle téma podívat podrobněji, abychom pochopili to podstatné.
Drtivá většina grilů a smoukerů, které jsou v současnosti na našem trhu používají k produkci tepla dřevěné uhlí, brikety z dřevěného uhlí nebo zemní plyn (PB). Trochu stranou...
—————
19.03.2016 11:57
Termodynamika grilování a vaření
Termodynamika grilování aneb šíření tepla v mase
Můžete si koupit nejdražší gril, nejdražší maso a bbq omáčky. Pak se rozhodnete maso ugrilovat a sníst. Výsledek bude přímo úměrný vašim grilovacím dovednostem a znalostem. Je to úplně stejné, jako když sednete do auta a vyrazíte na výlet. Když...
—————
29.10.2015 18:52
Přehled grilů, smoukerů, zahradních kuchyní – co a jak?
Jak se v těch všech grilech na trhu vůbec vyznat? Existuje vůbec nějaká přehledná encyklopedie typů grilů a jejich využití. No já osobně nikde nic takového nenašel. Jen pro představu na největší evropské výstavě grilů v německém Kolínu nad Rýnem se každoročně prezentuje na 50 různých světových...
—————
29.10.2015 16:32
Když si přivezete domů nový gril
V okamžiku, kdy jste si splnily svůj sen zakoupením nového grilu, nastává jeden ze zásadních momentů...
:-) Jak praví text známé písničky z pohádky Princové jsou na draka - Je statisticky dokázáno - že pokud se vám první tři grilovačky nezdaří podle vašich představ – na gril a grilování...
—————
29.10.2015 08:48
Dvouzónové grilování - klíč k jednoduchému grilování a šťavnatosti pokrmů
Jak jednoduše grilovat? Naučte se základní techniku na které můžete bezproblémově ugrilovat 100 % pokrmů. Nejdříve si ukážeme, jak lehce vytvořit ve grilu tak zvanou Dvouzónu. Jak už sám název napovídá jedná se o dvě různé zóny vzduchu s rozdílnou teplotou, které se mezi sebou prolínají. Jedním...
—————
29.10.2015 08:47
Význam digitálního teploměru při grilování
Jak jste se mohli dovědět v kapitole Teplota a procesy v mase při grilování v sekci Masověda, je teplota nejdůležitějším fyzikálním faktorem ovlivňujícím zdárný výsledek grilování. Je fér, že tento fyzikální zákon platí na celé zeměkouli a je i přes rozličné způsoby a techniky grilování všude...
—————
29.10.2015 08:44
Grilovací rošty - jaký je nejvhodnější?
Opravdu má smysl zabývat se věcí, jako je grilovací rošt? Není snad jedno jaký má tvar nebo z jakého materiálu je vyroben?
Pojďme se teď na rošty podívat trohu podrobněji.
Jak jsme se dozvěděli ve článku Termodynamika grilování, vlivem vystavení teplotě se maso v grilu zahřívá a peče.
Jednoduchý...
—————